lauantai 30. toukokuuta 2015

Vanhoja traumoja 3

Tulipa mieleeni tässä kipeä muisto siltä ajalta kun odotin esikoistani/ainokaistani. Toisaalta se oli myös huvittava...

En ihan tarkkaan muista missä vaiheessa raskautta tämä oli, mutta kuitenkin niin pitkällä, että liikkeet tuntuivat kunnolla.

Oli sitten neuvolakäynti ja neuvolantäti kysyi minulta niistä liikkeistä, että kuinka usein tunnen vauvan liikkeet. No minä kerroin, että vauva liikauttaa tasan yhden kerran kättään tai jalkaansa n. klo 19 aikaan illalla kun asetun nojatuoliin katsomaan televisiota. Täti ei uskonut minua ollenkaan ja mietti siinä ääneen, että minun pitäisi tehdä liikelaskentaseurantaa. Kun kysyin, mitä tämä tarkoittaa, niin hän selitti, että päivän aikaan pitäisi sekä aamu- että iltapäivällä tuntua tunnin aikana 10 liikettä siis 20 liikettä yhteensä.

Minä siihen sitten totesin, että minun ei kannata mitään liikelaskentalomakkeita ottaa, koska vauva ei liikahda kuin silloin illalla. Ja että minä huolestun vasta siinä vaiheessa jos joku ilta en liikettä tunne. Sinänsä en itse ymmärtänyt tästä sen kummemmin huolestua, eikä se neuvolantätikään sen vertaa, että olisi katsonut aiheelliseksi asiaa tarkemmin tutkia.

Kun hän pohti näitä vähiä vauvan liikkeitä siinä itsekseen, minä odotin mihin johtopäätökseen hän tulee. Ja olin aivan äimänkäkenä kun hän vihdoin sanoi "sinä et varmaan tunne niitä liikkeitä kun sinulla on noin paksusti tuota rasvakerrosta".

Vähän aikaa sain miettiä, että mitä se nyt oikein sanoi ja mitä sillä tarkoitti. Onneksi minä olin silloin niin napakka, että sanoin sille etten usko tämän läskikerroksen vaikuttavan siihen miten tunnen vauvan liikkeet. Sisältä päinhän ne tunnetaan! Jotenkin en siinä hetkessä kokenut sitä niin loukkaavana - lähinnä huvittavalta ja täysin absurdilta.

Mutta jälkeenpäin minua alkoi tämä kommentti rasittamaan ja häiritsemään. Koko neuvolakäynneistä tuli hyvin vastenmielisiä ja en kyllä käynyt siellä edes "kaikkia pakollisia". Äitiysvalmennuksestahan kieltäydyin täysin, koska tämä samainen neuvolantäti sitä veti.

6 kommenttia:

 1. Ompa ollut ikävä neuvolantäti! :/ se on kumma että heti koitetaan laittaa ylimääräisen vatsanpeitteen syyksi kaikki.

  VastaaPoista
 2. Jotkut ihmiset ei vaan ajattele mitä he sanovat. Mullekin tuli vähän traumaattinen olo, kun jälkkäriä pohtiessa miestarjoilija sanoi miehelleni, että hän voi kyllä syödä huoletta kakkua, mutta hän (tarjoilija) ja minä emme voi painomme takia. Vieläkin raivostuttaa. Voihan sitä ajatella mitä vaan, mutta pakkoko sitä on aina ääneen kaikkea sanoa. Minä olin jo aiemmin kieltäytynyt kakusta vilja-allergiani takia.

  VastaaPoista
 3. Miten meni siellä ravitsemusterapeutilla? Etkös sä käynyt siellä kesäkuussa? :)

  VastaaPoista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Missä ihmeessä piileksii Perhonen!?! Olisipa kiva pitkästä aikaa lukea kuulumisia!

  VastaaPoista