tiistai 5. marraskuuta 2013

Ravintoterapeutin tapaaminen 5 (part 3)

Keskustelimme ryhdistä. Tai paremminkin ryhdittömyydestä. Minun.Keskustelu lähti varmaan siitä kun kerroin, että olen aina kadehtinut lihavia (enemmän tai vähemmän) naisia, jotka ovat kantaneet läskinsä ylväästi, tyylikkäästi ja ryhdikkäästi. Taiteilijoissa, varsinkin oopperadiivoissa (esim. Anita välkki) on useampiakin ihailemiani kookkaita naisia. Eikä se johdu pelkästään heidän upeasta pukeutumisestaan, vaan nimenomaan siitä, kuika he kantavat itsensä!

Itse en ole vähemmänkään ylipainoisena pystynyt olemaan ryhdikäs, vaan olen aina yrittänyt painua kasaan ja lysyyn - näyttääkseni pienemmältä. Ja siinähän käy juuri päinvastoin. Näyttää entistäkin isommalta. Eikä pelkästään se miltä näyttää, vaan miten huono ryhti myös rasittaa kehoa.

Ravintoterapeuttini sanoi, etten ole ainoa ylipainoinen, joka koittaa piiloutua painumalla kasaan. Tämä aiheuttaa huonon ryhdin; hartiat ovat kasassa, selkä "kilpikonnana". Hän suosittelikin, että jos vain suinkin olisi mahdollista, niin minun kannattaisi käydä fysioterapeutin luona muutaman kerran. Ammatti-ihmisen olisi hyvä katsoa miten minä kannan kroppani ja miten minä voisin harjoitella, että löytäisin oikean ryhdin.

Ryhti on hakusessa nyt myös tämän painonputoamisen takia. Kehon painopiste muuttuu ja minä joudun opettelemaan kehontuntemukseni uusiksi. Minun on löydettävä oikea tapa kantaa muuttuva kehoni. RT:n sanoin; minun on opeteltava ottamaan tilani.

4 kommenttia:

 1. mä kuulemma oon tommonen itsevarma ja ittensä kunniakkaasti kantava. Mutten mä kyllä itse huomaa mitään eroa muihin lihaviin ihmisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun minäkin olisin!

   Sinun pitää uskoa, kun muut sanovat sinun olevan ryhdikäs ;). Kyllä sen eron huomaa.

   Minäkin nyt koitan harjoitella sitä, että olen selkä suorassa, hartiat takana ja leuka ylhäällä :). Mutta ei se helppoa ole.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi apua. Siinäpä oli paljon kysymyksiä :). Kiitos haasteesta!

   Ja vielä pitää itsekin keksiä kyssäreitä, mutta yritän suoriutua kunhan kerkiän.

   Poista