torstai 5. joulukuuta 2013

Kuntoilustani

Salilla me aloitimme hyvin pikkuhiljaa. Aluksi kuntopyöräilimme 3 minuuttia ennen lihaskuntolaitteita. Alkuun näissä lihaskuntovälineissä (älkää kysykö mitä, kun en edes tiedä niiden nimiä) oli 5kg:n paino vastuksena ja toistoja oli 2 x 5. Ja lopuksi aina teemme keppijumppaa; tasapainoliikkeitä ja venytyksiä.

Ensimmäisellä kerralla meillä meni tähän ohjelmaani aikaa vähän reilu 10 minuuttia.

Tänään oli taas kuntosalia. Kuntopyörällä ajetaan nyt n. 6 minuuttia ja siinä ajassa poljen n. 2,3km. Vauhti on parantunut ja vastustakin otettu enempi. Erilaisia lihaskuntolaitteita on otettu lisää ja niihin laitetaan n. 10kg vastusta. Vatsalihaksia teen 2:lla eri vempeleellä. Toistoja tehtiin tänään 2 x 15. Ja ohjelma viedään läpi ilman kummempia taukoja. Yhteensä aikaa kuluu n. 30 minuuttia. Vielä en ole saanut lihaksiani kovin kipeiksi, mutta tänään on vähän tuntunut reisissä ja vatsalihaksissa.

Hengittämisestä minulle joutuu muistuttamaan koko ajan. En ymmärrä miksi se on minulle niin vaikeata. Yritän nyt työstää itseni kanssa tosissani, ettei hengästyminen ole paha asia.

Mieluisa havainto on se, että koordinaationi on kehittynyt verrattuna ensimmäiseen kertaan. Enää ei tunnu ollenkaan ylipääsemättomältä että vasenta jalkaa viedään vastakkaiseen suuntaan kuin oikeaa kättä. Oli se sitten sivulle tai eteen!

Olen myös ylittänyt pienen rajapyykin - kävin tänään koiran kanssa korttelin pituisen kävelyn. Vapaaehtoisesti! Ja varovasti koitan nyt psyykata itseäni siihen, että jos vähän useammin edes pienen kävelykierroksen tekisi. Kun se ei tunnu enää ollenkaan niin pahalle.

12 kommenttia:

 1. Jes!
  Kuulostaa hyvältä ja sopivalta vauhdilta :) Toivottavasti innostut salitreenistä, sillä ainakin minä saan siitä tosi paljon voimaa.
  Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sali on tähän mennessä tuntunut ihan hyvälle. Ja toivon, että jonkun liikunnan löydän itselleni.

   Poista
 2. Mahtavaa, huikeat tsempit sulle! Oon varma, että jäät salitreenaamiseen ja liikuntaan ihan koukkuun. :) Ja se on tosi suotava ja terveellinen addiktio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenni :)
   Sehän on todistettu jo tähän astisen elämäni aikana, että olen kovin addiktoituva persoona. Toivottavasti se on jatkossa sali tai joku muu hyödyllinen.

   Poista
 3. Musta on niiin hienoo seurata tätä sun edistymistä! Sun asenne tähän koko touhuun on niin terveellinen ja realistinen.. Tsemppiä sulle tästä eteenpäinki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Minä olen nyt jotenkin vaan niin alasti tämän juttuni kanssa. Minulla ei ole vaihtoehtoa. Ja nyt voisin sanoa, että tämä rehellisyys itselleni on varmaankin se "juttu".

   Poista
 4. Hurjan hienosti oot edistynyt. Tsemppiä jatkoon. :) Perästä tullaan. :D Itsekin jouduin taas muutama päivä sitten pohtimaan säännöllistä syömisrytmiä, kun se karkasi vähän tuossa juhlinnan ja työmatkojen tuoksinassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luota vaan siihen syömisrytmiin ;).

   Minä en puoli vuotta sitten aloittaessani oikeasti uskonut pätkääkään. Mutta nyt voisin ryhtyä maallikkosaarnaajaksi ;)

   Poista
 5. Uuden elämän alussa etsiskelin kannustavaa blogia, ja tuota alkutaivaltasi lukiessa elin niin mukana onnistumisissasi että varmasti lukijoihisi liityn! Itsellä edessä pitkä taival (alkupaino 10 vähemmän kuin sinulla) mutta jotenkin olo että joku vipu päässä on naksahtanut oikeaan asentoon :) Tsemppiä kovasti jatkoon, ja kiitos kannustavasta blogista!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se on sama vipu kuin minunkin päässäni!

   Älä mieti kiloja. Salli itsellesi kaikki - älä ajattele, että jokin on kiellettyä. Homma loksahtaa paikalleen kuin itsestään.

   (En olisi koskaan kuuna päivänä uskonut sanovani näin)

   Poista
  2. Juuri näin olen ajatellutkin, jos jotain hirveästi mieli tekee, niin sitä syödään, mutta vaikka kaapeissa on muun perheen herkut, ei tee edes mieli. Jotenkin ruoka ei ole enää vihollinen, päinvastoin haalin ostoskoriin kaikkea uutta (pinaattia, minä?!). Voihan tämä olla alun innostustakin, mutta niin uudenlaisia ajatuksia päässä että hymyilyttää. Me pystytään tähän!

   Poista
  3. Se minun hymynaama ruokapäiväkirjani on ihmeellinen.

   Alkuun minä pidin sitä ja piirsin ne hymynaamat toteutuneen oikea-aikaisen ruokailun kohdalle. Välillä otin sen uudelleen käyttöön uskoni vahvistukseksi.

   Nytkin olen miettinyt, että pitäisikö se ottaa tähän työpöydälleni. Mutta toisaalta tuntuu, että nyt minulle riittää kun se kuva on päässäni!

   Huolehdi siitä, että syös 4-5 kertaa päivässä. Ja valitse kasviksia paljon. Ja syö hitaasti - kuulostellen. Näin minä olen tehnyt ja tämä kaikki on vaan tapahtunut :)

   Poista