maanantai 12. toukokuuta 2014

Pieni huomio 14

Tämä on niin jännää ja outoa kun aina vaan tulee niitä uusia asioita, mitkä normaalipainoisille ovat luonnollisia, mutta minulle aivan uutta ja hämmästystä aiheuttavaa.

Viimeisen parin viikon aikana minä olen havainnut, että myös minulla on luita!

Kun nyt olen paljon kutonut ja kutoessani istun sängyllä televisiota katsellen. Pidän yleensä jalat suorina rinnakkain. Välillä olen puutumisen estämiseksi ja vain jalkoja liikutellakseni siirtänyt toisen jalan toisen päälle. Mutta se ei olekaan tuntunut hyvältä - alemman jalan sääriluu painaa ylemmän pohjetta.

Aivan uskomaton ja käsittämätön tunne! Ensimmäisellä kerralla en edes uskonut sen olevan totta. Joudun asettelemaan jalkani siten, ettei sääriluu paina.

Toissapäivänä autoa ajellessani jonotin risteyksessä ja samalla rapsutin kutiavaa olkapäätäni. Ja huomasin itseni tunnustelevan olkaani. Jäin ihmettelemään sen outoa olemusta. Luut! Havaitsin,että sillä pienellä alueella löytyy useampia erilaisia kohtia. Luisia kohtia.

Niin paljon häkellyin huomiostani, että unohduin siihen ihmettelemään. Pitkästä aikaa minulle soitettiin torvea kun en itse tajunnut risteyksen tyhjentyneen.

Kotiuduttuani asiaa piti varmistaa ja tulin sitten koittaneeksi kylkiluitanikin. Ja kyllä nekin sieltä löytyy . Ei heittämällä helposti, mutta löytyy - ei siitä niin kauan aikaa ole kun niitä ei ole löytänyt runnomallakaan. Ei edes hyvällä tahdolla eikä mielikuvituksella.

Tämä minua huvitti. Koiraihmisenä ensimmäisenä mieleeni tuli paljon käyttämäni määritelmä: koira on sopivassa kunnossa kun kylkiluut löytyvät kevyesti koittamalla, mutta luiden ja nahan välissä on oltava vähän rasvaa.

Tuohon minulla on vielä matkaa. Mutta voin konkreettisesti tuntea nyt jo, että minkä verran sitä rasvaa on!

6 kommenttia:

 1. Nuo pienet huomiot on muuten ihan mahtavia! :D Mulla on samanlaisia kokemuksia. Jossakin vaiheessa huomasin, että mullahan on rystyset! Ja solisluut! Viimeisimpänä hämmästytti, että mulle löytyi kirpparilta vaatetta, mitä tähän mennessä on sattunut toooodella harvoin. Tsemppiä sullekin kovasti jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tanja😊. Tämä on niin monella tasolla ihmeellinen matka itseensä!

   Kirpparille en ole vielä uskaltautunut, mutta ehkä joskus😉

   Poista
 2. Ihania huomioita. Mäkin olen kaikenlaista pientä havainnut, vaikkei mun pudotus yhtä suuri olekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä pienet muutokset ovat todella motivoivia. Ja niitä alkoi tuntumaan heti.

   Ja pikkuhiljaa alkavat näkymäänkin, kun malttaa odottaa 😉

   Minulle nämä merkitsevät enemmän kuin vaa'an lukemat!

   Poista
 3. Minulla on ihan sama juttu, luut tuntuvat niin kummallisilta!! Eikä kyllä pelkästään hyvässäkään mielessä; toki pidän siitä, mitä luiden tuntuminen tarkoittaa(vähemmän läskiä), mutta en niistä luista itsessään!! En voi enää esimerkiksi nukkua suosikkiasennossani ja niskanikamani kammottaa minua! :D Mutta kiva tietysti vihdoin olla sen verran pienempi, että luut edes tuntuvat... :)

  VastaaPoista
 4. Minusta myös nämä luut tuntuvat oudoilta ja se ei ole kivaa, että välillä oikein sattuu. Mutta minä kestän sen - kuin mies😃. Ja eiköhän tuohon ajan oloon totu.

  Mutta on tämä outoa!

  VastaaPoista