torstai 2. lokakuuta 2014

INHOAN

Milloin liikkuminen muuttuu helpommaksi? Minä en kestä tätä, että en kyllä saa minkäänlaista nautintoa.

Ja ryhmässä minä menen aivan nippuun. Ahdistun ja kaikki tarmoni menee siihen kun nielen itkua.

Tänään kävimme sauvakävelemässä ja tuntuu, ettei tästä mitään tule. Suurin vikahan on omassa päässäni!

Arvatkaa vaan voinko minä mihinkään vesijumppaan mennä? Kun tämänkin jälkeen on ihan hukassa.

8 kommenttia:

 1. Mikä siitä tekee inhottavaa? Tuntuuko se fyysisesti pahalta vai henkisesti ahdistavalta, kiusaavatko vanhat traumat vai onko ehkä valittu liikuntamuoto vain epäsopiva? Olet kirjoittanut ettet varsinaisesti pidä kuntosalista, mutta ainakin se on ilmeisesti helpompaa kuin ryhmäliikunta. Eli voisiko panostaa enemmän sellaisiin lajeihin mitä voi tehdä (ohjatusti?) yksin?

  Mites sitten liikunnan ja ihan vaan päivittäisen liikkumisen ja asioiden tekemisen välinen raja, missä se menee vai ovatko normaalit päivittäiset puuhatkin yhtä epämiellyttäviä? Olet blogissa kertonut miten olet alkanut tehdä asioita joita et ennen ole tehnyt, kävellä enemmän, käydä koirien kanssa pikku lenkkejä ym. Voisiko näistä ja vaikka pihatöistä, siivoamisesta, kaupungilla kävelystä tms. tehdä korvikkeen "varsinaiselle" liikunnalle, jotta se ei sanana ja ajatuksena ahdistaisi?

  Inhoan itse kävelemistä ja annan mieluummin koirien juoksennella vapaana samalla kun taaperran itse hitaasti perässä. Mutta sitten kerran tuomari sanoi ystävällisesti ja ohimennen että koirani on vähän turhan lihakseton ja siksi sillä on ponnettomat liikkeet. Osui ja upposi, otin kolmen kuukauden projektin että lähdin pyöräilyttämään koiraa pari-kolme kertaa viikossa. Ei mitään pitkiä eikä raskaita lenkkejä, mutta seuraavassa näyttelyssä tuli jo maininta hyvistä liikkeistä. :) Siinä tuli itsellekin liikuntaa mutta en AJATELLUT sitä liikuntana vaan koiran hoitona. Toimisiko sinulla joku vastaava juttu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ryhmä ahdistaa. Tai siinä minä niin konkreettisesti näen oman huonon kuntoni. Kun jään jälkeen. Kerran nyt ollut ryhmän kanssa kuntosalilla ja se oli ok.

   Itsehän minä vertaan muihin itseäni ja sitten ei ole enää kivaa. Tästä minun pitäisi päästä eroon!

   Yksin koirien kanssa on ok. Ja liikkuminen niiden kanssa on lisääntynyt. Olen jopa alkanut miettimään tämän meidän ison neidin viemistä näyttelyyn eli ei ole kovin kaukana se, että haluan itse esittää sen.

   Tämä on niin hullua, kun välillä tuntuu ihan kivalta ja joitain voin tehdä. Ja ihmisten nähdenkin, kun se ei mene ikäänkuin "liikunnan" nimikkeellä.

   Voi hyvää päivää kun minä olen hankala😊. Kai nämä pohjaa kaikkiin vanhoihin traumoihin.

   Poista
  2. En tiedä mitä teidän on tarkoitus tehdä vesijumppakerralla, mutta sehän on tavallaan ihan eri asia kuin kävelylenkki jossa voi oikeasti jäädä jälkeen toisista. Vesi kannattelee, veden alla on vähän kuin piilossa, ja jos nyt tekee asiat vähän hitaammin niin voi aina vedota siihen että on huono uimari, ei siihen että on huono kunto. ;)

   Ehkä tuossa ryhmässä onkin juuri tarkoituksena etsiskellä niitä itselle sopivia liikkumismuotoja? Ei tarvitsekaan tykätä kaikesta mitä kokeillaan? Ok, sauvakävely ryhmässä ei ollut sinun laji - mutta kävelyt omien koirien kanssa on! Ja onhan sekin jo iso askel että tunnistaa miksi joku liikuntamuoto ahdistaa. Ei tapa juuri löytymässä olevaa liikkumisen iloa pakottamalla itseään sellaiseen mikä ei ole oma juttu. Mutta toisaalta voi ehkä huomata että okei, se onkin päänsisäinen mörkö ja jos siitä joskus pääsee niin mikä ettei voisi kokeilla uudestaankin?

   Poista
  3. Eiköhän se ole perinteistä vesijumppaa.

   Olen nyt koittanut psyykata itseäni, että se on varmaankin saman tyyppistä kuin kuntosali. Jokainen tekee omaan tahtiin ja omalla paikallaan.

   Poista
 2. Voi auttaa, jos tosiaan kohdistaa huomion johonkin muuhun kuin liikkumiseen ja liikkuminen tapahtuu siinä ohessa. Esim. voi lähteä kameran kanssa kävelylle ja kuvata ruskaa, pilviä, mitä vaan, kunhan tulee ulkoilleeksi niin että siinä on joku muu mielekkyys kuin "liikunnan suorittaminen"... :) ja mieluummmin yksin, jos porukassa liikkuminen tökkii!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitää saada päästäni pois juuri tuo liikuntaan liittyvä suorittaminen!

   Vähän samaan tapaan kun olen saanut päästäni pois laihduttamisen ja siihen liittyvät tavoitteet sun muut😉

   Poista
 3. Jos ryhmässä ahdistaa, niin liiku issekses! Tai jonkun kaverin kanssa, jonka kanssa se tuntuu luontevalta. Koska liikunta on pakkopullaa monesti joka tapauksessa, kannattaa yrittää minimoida kaikki muut ärsyttävyydet mitkä vaan voi! :)

  VastaaPoista
 4. Kunpa se joskus olisi muita kuin pakkopullaa😁.

  Ehkä ajan kanssa.

  VastaaPoista