sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Puuroilua

Sitä on harjoiteltu sitten puuron syöntiä, että saadaan kuitua ruokavalioon.

Tattarista olen lähinnä tehnyt, maitoon mikrotettuna. Ja päälle puolukkahilloa. Hyväähän se on.

Mutta. En ole nyt varma, että reagoiko minun nahkani nyt tattarillekin? Iho on ollut huonompana. Ja se on raivostuttavan rasittavaa! Riisille tiedän oireilevani. Pitää varmaan kokeilla hirssiä.

Ja olen ollut huomaavinani tämän viljan mukaantulon jälkeen, että minulla on koko ajan nälkä. Ja koko ajan aivan sietämätön makeanhimo.

Nyt on ollut selvästi vaikeampaa tehdä "hyviä" valintoja ruoka-aikaan! Rytmistä olen pitänyt silti kiinni.

Sellainen harmitus olo on nyt päällänsä.

5 kommenttia:

 1. Ruisleipä/näkkileipä ei lisää makeanhimoa, päinvastoin, pitää sitä aisoissa. Se on minulla näistä viljatuotteista ainoana päivittäisessä käytössä. Puurot ovat mielestäni turhia. Terveellisiä, mutta eivät välttämättömiä. Vihannekset ja hedelmät, ja tietenkin ihanat marjat <3 , niistä saa myös kuitua, joten jos makeanhimo on ilmaantunut viljatuotteiden myötä, kannattaa miettiä muita kuidunlähteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle oman ongelmansa noissa viljoissa tekee keliakia. Ja koska RY: n kanssa sovimme, että viljaa olisi hyvä saada mukaan parhaana kuitulähteenä, niin siksi tämä kokeilu. Ja erikoisviljoilla helpoin toteuttaa puurona.

   Mutta en minä nyt ole oikein tyytyväinen tähänkään. Jatkan kuitenkin vielä ja seuraavalla tapaamisellamme pohditaan lisää.

   Kasviksia ja marjojahan menee paljon ja ajattelin seuraavaksi kokeilla esim pellavarouhetta ja muita vastaavia.

   Tuo makeanhimo on kyllä ärsyttävä😈

   Poista
 2. Ja nämä viljathan halutaan myös siksi nyt ohjelmaan, että pudotustahtia yritetään hidastaa😲

  VastaaPoista
 3. Tuleeko puuro muun ruuan päälle vai jääkö jotain mahdollisesti pois sen myötä? Syötkö puuron ohella samalla aterialla muuta, niitä normaaleja juttujasi? Se voisi auttaa pitämään näläntunnetta loitolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ottanut siis aamupalaksi puuron. Ja usein myös iltapalaksi. Ateria kerrat siis ennallaan.

   Poista