keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Ravintoterapeutin tapaaminen 13 (part 2)

Aika paljon keskustelimme nyt tällä kertaa näistä viljoista.

Olen siis syönyt nyt tattaripuuroa. Ja huomannut, että atooppinen ihoni on ollut selvästi huonompi ja hankalampi tattarin syömisen alettua. RT kysyi, onko minulla nikkeliallergia. Ja eihän minulla ole sitä testein tutkittu, mutta kyllähän esim. rintsikoiden hakaset kutiavat ja varsinkin sitten kun riisun ne pois. Rituaali on oikein selän raapiminen sen jälkeen.

No, kun on sitten sellainen mahdollisuus, että nikkeliallergiset voivat reagoida myös tiettyihin ruoka-aineisiin. Ja tattari kuuluu näihin. Myös hirssi.

Nythän tämä on sitten sangen mielenkiintoista. Kun on se keliakia, joka sulkee kotimaiset viljat. Ja nyt sitten olen tilanteessa, että ehkä mikään ei käy.

Sovimme nyt niin, että jatkan kuitenkin viljan kokeilua ja siten, että otan puhdaskauran käyttöön ja rinnalle nyt hirssi. Ja koitan vaihdella niitä siten, että sitä hirssiä ei tulisi nyt niin usein. Kun näissä saattaa olla sellainen tilanne, että pienempiä määriä voi kestää silloin tällöin.

Tämä on niin tätä. Mutta tuttujahan nämä ruokaongelmat ja rajoitukset ovat minulle. 

2 kommenttia:

 1. Itse olen pohtinut myös, että olenko myös muille kuin vehnälle ja rukiille allerginen. Ei ihan hirveän hyvä ole tule, kun mitään muutakaan viljoja. Minulle tosin sanottiin, että nämä allergiat voi poistua ihan itsestään ajan kanssa. Kun tämä ei ole keliakiaa kuitenkaan.

  Toivottavasti pystyt jotain viljaa syömää, ettei tulisi liikaa rajoituksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nikkelin "ristiallergiat" oli minulle aivan uusi. Tai ei ne ole edes ristiallergioita, vaan jotkut ruoka-aineet sisältävät nikkeliä ja juurikin kaikkien viljojen kohdalla näin on. Kun itse kanssa olen pohtinut, että onko minulla oikeasti keliakia vai voisiko olla tuosta nikkelistä johtuvaa kaikki.

   Googlettamalla löysin kyllä tuosta aivan mukavasti tietoa ja jopa sellaisen ruoka-ainelistan nikkeliä sisältävistä ruuista. Pitää perehtyä siihen ajan kanssa.

   Nyt on aika kypsä ja väsy tämän nahan kanssa.

   Poista