keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Ruusu

Ensimmäistä kertaa elämässäni sain sitten ruusun vasempaan jalkaan.

Tämä on aivan - sanonko mistä! Tulehtunut alue on yli kahden kämmenen kokoinen. Tapani mukaan kun sairastan, niin sairastan sitten pohjanmaan kautta. Vähempikin olisi jälleen kerran riittänyt.

Tänään on käveleminen ollut melkein mahdotonta. Jalkaa ei kärsi pitää alaspäin ollenkaan.

Päivittäin ravaan nyt terveyskeskuksessa ottamassa antibioottia tippana. Ja tuon kanyylin kanssa koitan säätää kotona. Mielenkiintoista.

Minua ottaa niin päähän, että on vaikea hengittää. Koitan nyt olla ajattelematta, miten pitkä projekti tämä on - tarinat kertovat, että voi kestää tosi pitkään. Ei jaksaisi!

4 kommenttia:

 1. Kivun kanssa eläminen on hirveää, mutta jospa paraneminen ei sinun kohdallasi kestäisi turhauttavan kauan. Näin sivullisen on paha mennä lohduttamaan, kun ei oikein osaa mitään järkevää sanoa. Aina sitä toivoo, ettei kenenkään kohdalle tuollaisia harmeja tulisi. Yritä keskittyä hyviin asioihin. Jos negatiiviset tunteet täyttävät mielen, rupeaa ihminen helposti lääkitsemään sitä vatsan kautta, mikä pahentaa oloa entisestään. Olet päässyt liian pitkälle. Sellaisia takapakkeja en sinulle haluaisi. Yritä jaksaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tämä tästä.

   Ei muuta kuin rinta rottingilla kohti uusia rysäyksiä ;O)

   Poista
 2. Voih, kylläpä sulle ny taudin lykkäs. Mä niin tiedän miltä se tuntuu, itselläni on nimittäin kaks kertaa ollut ruusu vasemmassa jalassa. On niin perkuleen kipeä aluksi. Mä sain silloin ohjeen hautoa kylmällä sitä ihottumakohtaa (pistin pakastevihannespussin pyyheen sisään ja pyyhe jalan päälle) ja se auttoikin hieman. Ekalla kertaa meni iv-antibiootit ja toisella kertaa kävin saamassa antibiootit lihakseen. Koita ny jaksella siellä ja kyllä se siitä sitten helpottaa. Muistaakseni noin viikon verran oli kipeempi se jalka mutta sen jälkeen ihan ok. Suun kautta jatkuu antibiootit sitten suonensisäisten jälkeen vielä aika kauan.

  VastaaPoista
 3. Mulla oli tuon eka viikon tosi kipeä. Ja sitten kyllä vielä n. 3 viikkoa tiesi, että kipeä on ollut.

  Kypsyttää vaan aina nämä hiivatin sairastumiset. Ja aina joku rytäkkä! Ihan mielelläni sairastaisin välillä vaikka ihan normaalin flunssan ;)

  VastaaPoista