torstai 29. tammikuuta 2015

Ruusun kylkiäisinä

Eipä olisi huvittanut herätä tähän aamuun.

Itse ruusuun tuntuu nyt tuo IV -antibiootti purevan. Ei ole enää tulehtunut alue jalassa kasvanut, tosin ei ole vielä lähtenyt pienentymäänkään. Mutta pahin kipu on helpottanut ja käveleminen ei ole enää mahdotonta. Toki vielä jokainen askel tuntuu

Olen  nyt tämän ruusun takia ajellut sen 25km suuntaansa kerran päivään. Mutta ei siis ole mennyt hukkaan se aika!

Mutta sitten se tämä aamu... Raivostuttava loiseni, herpes, on sitten jälleen saapunut. Ja oikein silleen kunnolla! Suun ympärys on tietenkin aivan rakkuloilla. Sen vielä kestäisin. MUTTA kun nyt sitten tämän lisäksi koko oikean silmän ympärys on rakkuloilla myös. Aivan käsittämättömän kipeä!

Ei tuo kipukaan se suurin ongelma ole. Pahinta on pelko siitä, että leviää sarveiskalvolle. Minulla on siitäkin kokemusta. Vasemmassa silmässä se on ollut 2 kertaa aikaisemmin.

Soitin heti aamulla tuonne TK:hon, missä käyn tiputuksessa, että pääsenkö tulemaan sovittua aikaisemmin ja voinko tavata myös lääkärin. Onneksi tämä järjestyi. Ja onneksi ne ottivat tilanteen tosissaan. Tosin on tuo naama nyt aika hurjan näköinen.

Ei lähdetty leikkimään millään herpesvoiteilla vaan aloitettiin heti asiclovir IV:nä myös. Tämä nyt sitten vaan on kolme kertaa päivässä tiputettava. Että ajamista riittää muutamaksi päiväksi eteen päin.
Toivottavasti tämä nyt suojaa tuon sarveiskalvon!

Oli kyllä kaikesta huolimatta ihan hauska reissu. Kun menin sinne niin hoitajanani oli henkilö, jota en ole vielä tavannut näiden päivien aikana. Ihmettelin kun hän katsoi minua jotenkin pitkään.

Siinä odotellessani hän tuli uudelleen luokseni ja sanoi "tuo meidän tieto tuolla papereissa painostasi ei taida pitää aivan paikkansa! Et ainakaan näytä siltä." Minua alkoi naurattamaan ja sanoin että eihän se nyt aivan pidä. Käytiin sitten vaa'alla kun hän halusi ajankohtaisemman tiedon papereihin.

Sitten kun hän tuli vaihtamaan antibiootin siihen asicloviriin niin nauraen kertoi, että onneksi hän ei ollut tehnyt tippaa minulle valmiiksi. Ihmettelin tietenkin ja hän kertoi, että asiclovir tippa annostellaan  x ml/kg. Oli siis lääkeaineen menekki aika paljon pienempi kuin edelliskerralla kun olen sitä saanut!

(Tässä yksi "hyvä" konkreettinen esimerkki miten me lihavat tulemme yhteiskunnalle kalliimmaksi ja sitähän voisi tietenkin joskus enemmänkin pohtia...)

Mutta tämän hoitajan kommentit ja jutut saivat minut kyllä aika hyvälle tuulelle ruususta ja herpeksestä huolimatta! Kyllä tämä tästä taas paremmaksi muuttuu.

12 kommenttia:

 1. No voi apua, kylläpä sinua nyt koetellaan!!! Toivotaan ettei sarveiskalvoon herpes iske, se ei kyllä ole kiva juttu, etkä sitten ihan itse pysty ajelemaankaan hoitoihin jos niin käy. Mulla on kans kerran ollut silmässä, mikä on todella kummallista, koska mulla ei missään muualla ole koskaan herpestä ollut. Kovasti tsemppiä ja voimia sulle ja paranemishalaus! <3

  VastaaPoista
 2. Hilma <3

  Olisihan minun tuo jo pitänyt arvata. että hyökkää. Kun aina se sen tekee kun jotakin sairastan! Pitäisi varmaan aina alkaa syömään varotoimenpiteenä virustabuja - mieluummin päivää ennen kuin sairastuu ;). Toivotaan että tuo tippa on nyt tarpeeksi tujua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko kokeillut sellaista kuin L-lysiini? Moni vannoo sen nimeen, minä olen nyt käyttänyt sitä muutaman kuukauden, eikä ole ollut huuliherpestä; tosin se voi olla sattumaakin, koska ei minulla kauhean usein ollut muutenkaan.

   Pikaista paranemista! :)

   Poista
  2. Enpäs ole kokeillut. Mutta nyt minulle tuli kestoresepti näille virustabuille. Jotka sitten heti otan käyttöön kun vaarana on herpeksen aktivoituminen.

   Poista
 3. Voi ei, pikaista paranemista ja toivottavasti lääkkeet auttavat nopeasti! Ja hih, hyvä että painoasia tuli tarkistettua ennen kuin lääkitsivät! :D Varmaan tuntuu mukavalta kun tulee tuollaisia satunnaisia pikku muistutuksia miten hienoa työtä olet tehnyt painonpudotuksen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli aivan hauskaa :). Mutta sekin täytyy sanoa, että kohtelu joka puolella oli aivan toista kuin pari vuotta sitten. Taidan kirjoittaa siitä joskus oman postauksen!

   Poista
 4. Minulle tästä päivityksestä jäi kuitenkin päällimmäisenä hyvä mieli, vaikka inhottavan lisäriesan saitkin. Takuulla hieno fiilis, kun painonpudotus näkyy ja tuntuu positiivisesti arjessasi!

  VastaaPoista
 5. Paranemisia sinne!!! Toivotaan että lääkkeet auttaa nopeeta!!!! (Hassua, miten tuli painokin tarkistettua samalla papereihin oikeeksi, vaikka muuten tuo ei tietty mitenkää oo hupanen juttu nytten kun sairastaa ruusua :/ ) Toivotaan että menee pian ohitte ja pääset jatkamaan arkea normaalisti!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lääkkeet auttoivat silleen hyvin, että herpes ei jymähtänyt sarveiskalvolle. Ja nythän ei sitten tullut rupivaihetta ollenkaan, koska oli se antibioottikin kuvioissa. Tämä kerta meni nyt tavallaan loppujenlopuksi helpolla.

   Poista
 6. Toivottavasti tuo pöpö poistuu. Koeta kärvistellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se pöpö lopulta poistui. Antibioottia meni 3 viikkoa. Jalka oli kipeä kyllä pidempään. Tuntuu, että nyt vasta viikon ollut kipuilematon! Mutta elämä voittaa jälleen :)

   Poista