keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Äkkiä, äkkiä
On jännä ilmiö se, että kun aletaan laihduttamaan niin sen painonpudotuksen pitäisi mielestämme tapahtua heti. Mahdollisimman nopeasti. Hypätään vaa'alla joka aamu, vähintään joka viikko ja odotetaan aika mahdottomia siltä lukemalta, minkä vaaka näyttää. Tältä minusta tuntuu.

Minä ainakaan en ole hypännyt silloinkaan siellä puntarilla, edes puolivuosittain,  kun painokäyräni oli nousujohdanteinen. Kiersin vaa'at kaukaa ja kun pakosta punnitukseen jouduin, lähinnä lääkärissä, niin se oli niin masentavaa, ettei sitä lukemaa halunnut edes kuunnella.

Minulle ei taida nyt tällä hetkellä "sopia" laihdutusfoorumeiden lukeminen. Sieltä saa kyllä hyviä vinkkejäkin, mutta meinaan ahdistua tästä ihmisten kiireestä ja lähes epätoivosta jos paino ei ole pudonnut riittävästi ja tarpeeksi nopeasti. Minun ei nyt oman itseni takia kannata verrata omaa tahtiani kenenkään muun tahtiin. Eikä ne kilot ole tulleetkaan minulle kuukaudessa tai puolessa vuodessa. Kyllä niiden eteen pitkään ja hartaasti söin hyvin epäterveellisesti ja epäsäännöllisesti.

Välillä on hiipinyt päähäni niitä ajatuksia, että pitäisikö minun ottaa jonkinlainen tehokuuri - vaikka vain viikoksi. Mutta minä en nyt lähde siihen. Nämä kaikenmaailman tehokuurit ovat minun kohdallani tuhoon tuomittuja. Minä uskon nyt vahvasti ravintoterapeuttini ammattitaitoon ja ohjeisiin. Siitähän puhuttiin jollain tapaamisella, että jos tällä systeemillä tulee eteen painon jumitus, niin hänellä on kyllä sitten järeämpiäkin keinoja. Minulle ei ole vielä suositeltu niitä otettavaksi käyttöön! Ja RT sanoi myös, että näiden tehokkaampien kuurien eräs ongelma on se, että sieltä pitää sitten palautua järkevästi takaisin. Se paastopäivä tai parikaan ei auta mitään jos ei tiedä, miten sen jälkeen jatketaan. Minä edelleen luotan vain nyt siihen, että syön säännöllisesti ja teen tätä ajatuksella, että en ole laihdutuskuurilla! On nyt vain uskottava, että tämä toimii minulla.

Ja toimiihan se! Olenhan minä sen jo itselleni "todistanut". Oloni ja elämäni on aivan eri mallilla kuin se oli 4½ kuukautta sitten. Miksi minun pitäisi lähteä nyt tätä hyväksi havaittua sotkemaan mitenkään?

Minä teen omasta elämästäni terveemmän ja helpomman ja minä en saa nyt verrata itseäni mihinkään muuhun. Enhän minä painon noususuhdanteenkaan aikana vertaillut muihin ylipainoisiin omaa tilannettani, enkä ollut kateellinen jos joku toinen lihoi nopeammin!

Ihmeellinen tämä ihmisen mieli. Nyt vaan malttia itselleni ja uskoa siihen, että hitaasti hyvä tulee.

7 kommenttia:

 1. Älä missään nimessä aloita mitään tehokuuria! Melko varmasti siinä sotkeutuisi vain hyvin alkanut systeemi. Olen samaa mieltä eri foorumeista, en malta olla niitä lukematta, ja sitten ne ruokkivat jo muutenkin hätäistä minääni. Ja tietenkin luen juuri niitä viestiketjuja, joissa ihmiset pudottavat hirveän pienillä kaloreilla tai ateriankorvikkeilla tai jollain muilla ihmeellisillä tavoilla, ja ennen kaikkea nopeasti. Ja ahdistun kun oma vaaka ei näytä joka päivä vähemmän, vaikkei siihen oikeasti ole edes edellytyksiä.

  Sinun blogisi edustaa nimenomaan sitä järkevää linjaa, joka saa minutkin, hätäisen, tajuamaan asioita. Ja oikeasti olet kyllä itsekin pudottanut aika nopeasti painoa, vaikka sitten supertehokuurilla olisikin vähän enemmän voinut saada alas. Mutta tuolla omalla tavallasi olet varmasti oppinut enemmän, ja sitä pystyt varmemmin jatkaa. Kuten itse sanoit, olet todellakin todistanut että tuo sinun tapasi juuri oikea sinulle. :)

  Minä toivoisin, että minäkin voisin pudottaa painoani järkevöimällä syömiseni säännölliseksi jne. Minun ongelmani ovat kuitenkin erilaisia, ja siksi olenkin vähän hukassa niiden kanssa ollut. Aikaisemman ruokaremontin jäljiltä (vuodelta -06) minun syömiseni on säännöllistä ja perussyöminen myös melko terveellistä. Silloin oli helpompi tehdä muutoksia, kun oli paljon mitä muuttaa. Nyt moni asia on hyvin, ja tuntuu hankalemmalta pudottaa painoaan, enemmän neuvottomalle. Mutta jospa tässä ajan kanssa asia kirkastuisi minullekin.

  Tsemppiä sinulle ja pidä tosiaan pää kylmänä, sinä olet taatusti oikealla tiellä, ja toimit suurena inspiraationa monelle muullekin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä komppaan tota Hilman kirjoitusta, mulla ainaki lähti kaikki menee perskannikoilleen tommosen "tehokuurin" takia ja sitä korjaillaan edelleen...

   Poista
 2. Tässä olikin hyvää pohdintaa ja myös asioita, joita itse olen miettinyt :) Jatka vain samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 3. Hyviä ja järkeviä ovat ajatuksesi. Itselleni sopii sellainen, että aluksi on tehokuuri ja siitä sitten vähän hölläilen. Esim. sokerista minun on hetken aikaa kieltäydyttyvä, että saan tämän kierteen loppumaan.. Mutta tekipä niin tai näin, niin laji on vaikea!

  VastaaPoista
 4. Kyllä minä pysyn tässä systeemissä. Koska tämän minä nyt handlaan ;). Mutta tulee mietittyä kaikenlaista - jos ei satu olemaan parempaa miettimistä.

  VastaaPoista
 5. Ihanan järkeviä sinun ajatuksesi, aina on kiva käydä täällä lukemassa. Tuntuu siltä, että olet löytänyt itsellesi sopivan tavan työstää terveyttäsi. Ihmiskeho on ihmeellinen ja viisas systeemi, jonka kanssa joutuu tekemään paljon töitä jos se on suistunut raiteiltaan, mutta joka myös korjautuu pikku hiljaa kun sitä kuuntelee. Oikein hyvää jatkoa ja oivalluksen iloa tästä eteenkin päin! Mari

  VastaaPoista
 6. Kiitos Mari :). Tunnen kyllä nyt kulkevani jollain tapaa vahvojen uusien oivallusten tiellä ;)

  VastaaPoista