torstai 21. huhtikuuta 2016

Silmäprojekti 2

Niin. Minä kävin reilu viikko sitten ensimmäisen kaihioperaation jälkitarkastuksessa.


Ei nyt ihan saavutettu sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Leikkaus onnistunut hyvin. MUTTA ei oleellista näkökyvyn parantumista. Vähän niin uumoilinkin. Se ainoa muutos on värimaailmassa.


Nyt jatketaan oikean silmän kanssa suunnitelma B:llä. Eli koitetaan hoitaa näkökykyäni enemmän heikentävä keratoconus. Pääsin sitten sarveiskalvonsiirtoa jonottamaan. Se on tarkoitus tehdä "kerroksittaisena" siirtona. Eli pinta vaihdetaan ja pohja jää oma. Lopullinen leikkaustapa selviää leikkauksessa. Eli jos tulee hankaluuksia niin sitten tehdään koko siirto.


Ja tämä kaikki puudutuksessa. Tulee myös piikkipuudutusta jonnekin silmän taakse, että saadaan täysin liikkumattomaksi silmä. Ja kaksi ensimmäistä piikkiä kuulema sattuu.


Nyt vähän jännittää.


Aikataulusta tiedän sen verran, että siirrännäisjono on vähintään puoli vuotta. Tikit silmässä ovat vuoden. Ja tikinpoiston jäleen n. puolen vuoden kuluttua tiedetään miten meni


Koitan sopeutua näihin eri pari silmiini ja toivon, että siirrot auttaisivat.

2 kommenttia:

  1. Hei Perhonen,
    löysin blogiisi muutama päivä sitten ja aloitin sieltä alkuhämäristä. Nyt olen tässä päivässä, siis huhtikuussa 2016 ja mietin, kuten yllä kirjoittava Susukin, että missä olet ja missä menet.
    Kiitän tähän astisesta blogista. Rehellistä, aitoa puhetta. Ja miten tuttua, miten onkaan tuttua. Keräilen rohkeutta lähteä tuolle samalle tielle ...

    VastaaPoista